Pedagoški program Ravne na Koroškem

Vstopnine za ogled razstav v Galeriji Ravne ni.

Cena delavnic: 1,5 €

Cena učnih ur: odvisno od vsebine

Kontaktna oseba oz. kustos pedagog: Nina Popič

E-pošta kontaktne osebe oz. kustosa pedagoga: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Občasne razstave in program ob občasni razstavi
Občasne razstave obsegajo samostojne in skupinske predstavitve umetnikov iz Slovenije in tujine. Zajemajo slikarstvo, kiparstvo, instalacije in fotografije. Ob razstavah nudimo vodstva, učne ure z ustvarjalnico, Bernekerjeve ustvarjalnice, predavanja itn. Aktivnosti so prilagojene vsem starostnim skupinam.

Samostojni pedagoški programi za VV, OŠ in SŠ
V šolskih letih 2013/2014, 2014/2015 in 2015/16 so programi Vodenje po razstavi, Kaj je galerija?, Poklici v galeriji in nekatere Galerijske učne ure s krajšo ustvarjalno delavnico za vse šolske skupine, ki obiščejo Koroško galerijo likovnih umetnosti v okviru kulturnega dne, strokovne ekskurzije, izbirnih vsebin ipd. brezplačni.
Najava skupin vsaj 14 dni pred izbranim terminom.

Za vrtce in osnovne šole

Vodenje po razstavi

Voden ogled je vezan na redni razstavni program. Otroci se seznanijo z galerijsko ustanovo, raziskujejo in spoznavajo umetnine s pomočjo didaktičnih nalog, ki jih usmerjajo v poglobljeno opazovanje.
20-30minut, 30–45 minut ali po dogovoru, za OŠ in SŠ

Galerijske učne ure s krajšo ustvarjalno delavnico
Podrobnejša predstavitev izbrane teme, zbirke ali aktualne razstave, ki jim sledi krajša likovna ustvarjalnica. Z likovnim izražanjem otroci poglabljajo opazovanje, razumevanje in doživljanje umetniških del.
60 minut ali po dogovoru,  VV (4+) in OŠ

Izbirne vsebine in interesne dejavnosti za srednješolce
Srednješolcem nudimo izvajanje izbirnih vsebin in interesnih dejavnosti v skladu z razstavnim programom galerije.
trajanje po dogovoru, SŠ

Bernekerjeve počitniške ustvarjalnice
Ustvarjalnice izhajajo iz razstavnega programa galerije. Otroke pri ustvarjanju spremlja vranček Koki, maskota pedagoških programov.
100 minut, VV (4+) in OŠ

Bernekerjeve petkove ustvarjalnice
Ustvarjalnice izhajajo iz razstavnega programa galerije in stalne galerijske zbirke. Potekajo en petek v mesecu od 16.30 do 17.00.   Otroke pri ustvarjanju spremlja vranček Koki, maskota pedagoških programov.
100 minut, VV (4+) in OŠ

Za srednje šole

 

KGLU_zaDijake_A5-1

KGLU_zaDijake_A5-2