Sodelovanja > Medinstitucionalna sodelovanja v SLO

Medinstitucionalna sodelovanja v SLO


Paviljon Republike Slovenije
Na 57. mednarodni umetnostni razstavi – La Biennale di Venezia

NIKA AUTOR
Obzornik 63 – Vlak senc

Komisarka: Zdenka Badovinac, Moderna galerija, Ljubljana
Kustosinja: Andreja Hribernik

Na 57. mednarodni umetnostni razstavi – La Biennale di Venezia – bosta Slovenijo predstavljali umetnica Nika Autor in kustosinja Andreja Hribernik.  


Sodelujoči: Darran Anderson, Nika Autor, Franco Berardi - Bifo, Igor Bizjan, Sezgin Boynik, Nicole Brenez, Creative Agitation (Travis and Erin Wilkerson), Mirjana Dragosavljević, Anja Golob, Andreja Hribernik, Miklavž Komelj, Matjaž Lunaček, Jurij Meden, Bill Nichols, Ciril Oberstar, Svetlana Slapšak, Igor Španjol, Andrej Šprah, Ivan Velisavljević, Vladimir Vidmar, Thomas Waugh, Jelka Zorn.

Produkcija: Moderna galerija, Ljubljana v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti, Slovenj Gradec

13. februar - 12. april 2015
Sodelovanje z MGML Ljubljana pri razstavi Jožeta Ciuhe Labirint časa

Sodelovanje z Delavskim domom Trbovlje zaobjema izmenjavo umetnikov in razstavnih projektov v Galeriji Ravne. V DDT so razstavljali David Mencinger in Vesna Krebs, v Galeriji Ravne bo razstavljala...

Mednarodna zbirka unikatne keramike UNICUM
iz Koroške galerije likovnih umetnosti

(v okviru 3. mednarodnega trienala keramike UNICUM 2015)

Cerkev sv. Vida v Dravogradu, otvoritev v četrtek, 2. julija 2015, ob 19. uri.

Razstava bo odprta do 30. avgusta 2015. Odpiralni čas: v času odprtja Informacijske pisarne (Trg 4. Julija 50, Dravograd, tel. 02 87 10 285, neposredna soseščina c. sv. Vida)., KGLU. Organizatorja: Javni zavod Dravit Dravograd, Zavod za šport, turizem, kulturo in mladinske dejavnosti ter Koroška galerija likovnih umetnosti; kustos razstave: Marko Košan


V okviru Prvega mednarodnega trienala keramike UNICUM 09 je Koroška galerija likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu sodelovala z razstavo keramičnih objektov in skulptur mednarodno uveljavljenih čeških avtorjev, po zaključku manifestacije pa je koroška institucija pod svoje okrilje prevzela tudi zbirko 24 poklonjenih del sodelujočih avtorjev na osrednji razstavi  v Narodnem muzeju v Ljubljani. Zbirka Unicum je bila v letu 2012 dopolnjena še 29 doniranimi deli umetnikov, ki so sodelovali v selekciji drugega trienala v Betnavskem gradu v Mariboru. Mednarodna zbirka 53 avtorskih in ekspresivnih keramičnih likovnih del z različnih koncev sveta zrcali širok spekter različnih izrazov in tehnik unikatne keramične umetnosti, v izboru najboljših del, vključno z nekaterimi nagrajenimi z obeh trienalov, pa je kot spremljevalna prireditev tretje ponovitve Mednarodnega trienala keramike Unicum na ogled v sugestivnem interierju romanske cerkve sv. Vida v Dravogradu.

KGLU je ena od sodelujočih ustanov pri projektu Zagon – sodobna umetnost z novimi močmi, ki ga vodi galerija ŠKUC.

http://www.projektzagon.si/

Projekt ZAGON, kot pove že njegovo ime, si prizadeva prispevati k reševanju enega ključnih problemov slovenske umetniške scene – socialno negotovem položaju novih generacij slovenskih umetnikov, ki nazorno odraža tudi druge probleme trajnostnega razvoja slovenskega umetniškega sistema. Ciljna skupina projekta, ki ji želimo ponuditi potrebni »zagon«, so mladi likovni ustvarjalci do 35. leta, ki se zaradi nezadostne institucionalne podpore in hkrati tudi neprilagojenosti spreminjajočemu se umetnostnem sistemu težko prilagajajo njegovi dinamiki.