Galerija Ravne > Sedanje razstave

Sedanje razstave

21. april - 16. junij 2017

Odprtje, v petek 21. aprila 2017, od 16. do 20. ure.

David Herzog Leitinger je akademski kipar, katerega primaren material ustvarjanja je les. Naplavljen les iz Drave ali les iz gozdov, ki obdajajo njegovo kmetijo ob reki. S tega vidika je njegov umetniški razvoj, ki ga vodi od izdelovanja skulptur do objektov velikih dimenzij nekaj povsem naravnega.
Plovni objekt Melania seveda nima ničesar skupnega s politično usmeritvijo ZDA. Plovni objekt nosi žensko ime, kot je to za ladje običajno.

(skice, projektna dokumentacija, objekt)

ANDREJ GROŠELJ: UMETNIKOV ATELJE
Odprto od 9. junija 2016.  Ogled po predhodni najavi.
Dobja vas 181, Ravne na Koroškem


Umetnikov atelje ob domači hiši v Dobji vasi, kjer je Andrej Grošelj dolga leta ustvarjal, smo leta 2015 uredili tako, da je sedaj dostopen javnosti. V ta namen smo pregledali in inventarizirali celotno umetnikovo zapuščino, kot se je ohranila in situ. Še veliko več njegovih kipov je raztresenih po privatnih in javnih zbirkah. Pri ponovni postavitvi kipov, orodja in drugega inventarja v umetnikovem ateljeju, smo sledili prvotnemu stanju. Na teh policah so vidna štiri desetletja umetnikovega ustvarjanja.
Na ogled je prek 250 kipov različnih dimenzij. Postavitev kipov deloma sledi originalni postavitvi in je blizu umetnikovi percepciji delovnega in ustvarjalnega okolja.