Galerija Ravne > Sedanje razstave

Sedanje razstave

22. junij - 24. september 2018

Galerija Ravne
Odprtje 22. junija ob 19.00
22. junij–22. september

IRMGARD SCHAUMBERGER
VIDETI DRUGAČE
Galerija Ravne
22. junij–22. September 2018
 
 
Opus Irmgard Schaumberger sega v različne medije, katerim pa je skupen material, iz katerega izhajajo njeni diskurzi, to je keramika. Oblikuje jo na poseben način, kot kiparske instalacije ali pa jo uporablja le kot podlago za risbe. Funkcionalni in mimetični vidiki v njenem delu nimajo pomembne vloge, dela sledijo zakonitostim prevajanja med posameznimi nivoji zaznavanja.
Irmgard Schaumberger (1960–2018) je živela in ustvarjala v Graggererbergu na avstrijskem Štajerskem.

ANDREJ GROŠELJ: UMETNIKOV ATELJE
Odprto od 9. junija 2016.  Ogled po predhodni najavi.
Dobja vas 181, Ravne na Koroškem


Umetnikov atelje ob domači hiši v Dobji vasi, kjer je Andrej Grošelj dolga leta ustvarjal, smo leta 2015 uredili tako, da je sedaj dostopen javnosti. V ta namen smo pregledali in inventarizirali celotno umetnikovo zapuščino, kot se je ohranila in situ. Še veliko več njegovih kipov je raztresenih po privatnih in javnih zbirkah. Pri ponovni postavitvi kipov, orodja in drugega inventarja v umetnikovem ateljeju, smo sledili prvotnemu stanju. Na teh policah so vidna štiri desetletja umetnikovega ustvarjanja.
Na ogled je prek 250 kipov različnih dimenzij. Postavitev kipov deloma sledi originalni postavitvi in je blizu umetnikovi percepciji delovnega in ustvarjalnega okolja.