Galerija Ravne > Sedanje razstave

Sedanje razstave

8. december 2017 - 3. februar 2018

Sanela Jahić je še ena izmed izjemnih slovenskih umetnikov, ki se za Borisom Bejo, Tomažem Furlanom, Davidom Leitingerjem, Niko Oblak in Primožem Novakom, Small But Dangers in Markom Požlepom predstavlja v Galeriji Ravne. Na razstavi z naslovom Tempo, tempo razstavlja štiri dela: Mehanizem za ustvarjanje napetosti, Tovarna (oba 2013), Tempo, tempo (2014) in Pet rokovanj (2016). Sanela Jahić je leta 2008 diplomirala iz slikarstva na ALUO v Ljubljani in leta 2010 na Univerzi Bauhaus v Weimarju tudi magistrirala. Živi in dela v Škofji Loki.

ANDREJ GROŠELJ: UMETNIKOV ATELJE
Odprto od 9. junija 2016.  Ogled po predhodni najavi.
Dobja vas 181, Ravne na Koroškem


Umetnikov atelje ob domači hiši v Dobji vasi, kjer je Andrej Grošelj dolga leta ustvarjal, smo leta 2015 uredili tako, da je sedaj dostopen javnosti. V ta namen smo pregledali in inventarizirali celotno umetnikovo zapuščino, kot se je ohranila in situ. Še veliko več njegovih kipov je raztresenih po privatnih in javnih zbirkah. Pri ponovni postavitvi kipov, orodja in drugega inventarja v umetnikovem ateljeju, smo sledili prvotnemu stanju. Na teh policah so vidna štiri desetletja umetnikovega ustvarjanja.
Na ogled je prek 250 kipov različnih dimenzij. Postavitev kipov deloma sledi originalni postavitvi in je blizu umetnikovi percepciji delovnega in ustvarjalnega okolja.