Sodelovanja > Mednarodni projekti

Mednarodni projekti

KGLU s partnerji uspešna na razpisu EU »Ustvarjalna Evropa«

Povezovanje v mednarodne partnerske mreže in izmenjava izkušenj ter znanj, predstavlja danes zelo pomemben segment dela v sodobnih muzejih in je posledično tudi vir bogatenja vsebin, ki jih le-ta ponuja.
Specifične zgodovine institucij, posebnosti njihovih arhivov in zbirk pa nudijo bogate nabore tem za premislek tudi o sedanjosti in vlogi umetnosti in umetniških institucij v svetu danes. Koroška galerija likovnih umetnosti se je povezala s še tremi muzeji, Muzejem suvremene umjetnosti Zagreb, ki je v projektu prevzel vlogo koordinatorja, Fundacio Antoni Tapies iz Barcelone in Muzejem suvremene umjetnosti Vojvodine iz Novega Sada in uspešno kandidirala na razpisu Ustvarjalna Evropa. Gre za uveljavljene muzeje z dolgoletno tradicijo, zanimivimi umetniškimi zbirkami in bogatimi strokovnimi izkušnjami. Skupaj z njimi smo pripravili projekt, ki smo ga poimenovali Performing the museum (Izvajanje muzeja).

Izmenjava umetnikov Slovenija-Nemčija


V okviru projekta izmenjave umetnikov med Koroško galerijo likovnih umetnosti in  Evropsko hišo umetnikov Schafhof – Europäisches Künstlerhaus Oberbayern že drugo leto poteka umetniška rezidenca umetnikov iz Slovenije na Bavarskem in umetnikov iz Nemčije v Sloveniji.

Koroška galerija likovnih umetnosti je objavila natečaj za tri delovne štipendije za dobo treh mesecev mladim vizualnim umetnikom iz Slovenije.


 

1.6 2012 - 31.5 2015

- Soft Control: Umetnost, znanost in tehnološko nezavedno je večletni...