SPLETNE AKTIVNOSTI ZA OTROKE V ČASU ŠOLANJA OD DOMA

>> Vranček Koki vam maha iz galerije: izdelajmo vrančka Kokija

>> Vranček Koki vam maha iz galerije: igra spomin

PEDAGOŠKI PROGRAM ZA POSAMEZNIKE

Bernekerjeve ustvarjalne delavnice so namenjene otrokom od 4. leta starosti in osnovnošolcem, ki prihajajo na ustvarjalnice bodisi individualno bodisi v sklopu šolskih skupin. Otroci si skupaj s kustosom pedagogom najprej ogledajo aktualno razstavo, ter se na tak način seznanjajo z osnovnimi pojmi o umetnosti ter dobijo preproste podatke o avtorjih razstave in njihovem delu, v drugem delu pa otroci sami ustvarijo unikaten likovni izdelek v povezavi s prej videno razstavo. 

 

PEDAGOŠKI PROGRAM ZA SKUPINE
Ob razstavah nudimo vodstva, učne ure z delavnico in predavanja za skupine. Aktivnosti so prilagojene vsem starostnim skupinam, od vrtca do konca srednje šole. Otroci in mladostniki raziskujejo in spoznavajo umetnine s pomočjo didaktičnih nalog, ki jih usmerjajo v poglobljeno opazovanje. Vodstva in učne ure so sestavljene iz podrobnejše predstavitve izbrane teme, zbirke ali aktualne razstave, ki jim lahko sledi tudi krajša likovna delavnica. Z likovnim izražanjem otroci poglabljajo opazovanje, razumevanje in doživljanje umetniških del. Obiščemo vas v vrtcu, šoli ali drugi ustanovi, vam predstavimo galerijsko delo, izvedemo izbrano ustvarjalno delavnico in predstavimo vrančka Kokija, maskoto pedagoških programov.

PEDAGOŠKI PROGRAM ZA VRTCE IN OSNOVNE ŠOLE V ŠOLSKEM LETU 2020/2021

 

ANDRAGOŠKI PROGRAMI
Ob vsakokratni razstavi organiziramo brezplačna javna vodenja. Na voljo so tudi vodeni ogledi razstav za skupine, ki so vezani na redni razstavni program. Trajanje in vsebina vodstev so prilagojena posameznim skupinam. Poleg vodstev nas lahko obiščete na posameznih predavanjih o umetnosti. Za skupine pa so na voljo tudi ustvarjalne delavnice za odrasle. Vodstvo po razstavi je možno tudi v tujem jeziku. 

 

>> NAROČITE SE NA OBVEŠČANJE O PEDAGOŠKIH PROGRAMIH KGLU <<