Nazaj na razstave in dogodke
vodstvo
Vodstvo po razstavah Iz odprtih ateljejev in Inventura,-e (ž)
08. 02. 2019


>> Začetek vodstva ob 11:00.

Dovolite, da vas na kulturni dan popeljemo po razstavah, ki trenutno potekata v Slovenj Gradcu, v Galeriji Ravne pa se nam v popoldanskem času pridružite na odprtju razstave Uroša Potočnika.
V okviru projekta Zbirke v gibanju v Koroški galeriji likovnih umetnosti tokrat gostuje Zbirka Umetnostne galerije Maribor pod naslovom Inventura, -e (ž). Kustosinja razstave Breda Kolar Sluga je z izborom zgolj avtoric želela spodbuditi razmislek o tem, kakšno sliko o ustvarjalnosti likovnic in vizualnih umetnic v Sloveniji sporočajo naše muzejske zbirke.
Priložnostna razstava Iz odprtih ateljejev je del projekta Odprta galerija, ki ga zadnja tri leta v okviru Tedna ljubiteljske kulture izvaja JSKD. Projekt, zasnovan na pobudo umetnikov, je ustvarjalcem ponudil možnost predstaviti njihovo delo izven običajnih razstavišč ter tako nagovoriti širše občinstvo. Vsako leto se je projektu pridružilo več umetnikov, nazadnje jih je sodelovalo deset. Sprva so umetniki razstavljali svoja dela na plakatnih mestih v Ljubljani (Kolizej, Bežigrajski dvor, Jadranska in Celovška ulica) ter z umeščanjem umetniških del v javni prostor mesto spremenili v odprto galerijo. V Slovenj Gradcu je v sodelovanju s KGLU projekt Odprta galerija nadgrajen, saj se v središču mesta umetniki predstavljajo s plakati iz razstave Odprta galerija, v prostorih KGLU pa z deli iz svojih ateljejev, s tematiko, ki jo tudi sicer raziskujejo in izražajo skozi svoja dela.

Po razstavah vas bo popeljala kustosinja razstave Iz odprtih ateljejev, Katarina Hergold Germ.