Nazaj na arhiv
razstava
Kuhinja: Od ideje do presežka
09. 07. 2004 - 15. 10. 2004
Galerija Slovenj Gradec


Razstavljalci: Viktor Bernik, Mirko Bratuša, Dušan Bučar, Gašper Demšar, Maja Demšar Tasič, Marko Deu, Design center Gorenje, Marjan Dovjak, Dejan Habicht, Ana Hušman, Tomo Jeseničnik, Metka Kavčič Takač, Žiga Kariž, Tanja Lažetić, Zmago Lenardič, Gani Llalloshi, Mohammed Müller, Dušan Otašević, Alja Ovsenik, Tadej Pogačar & P.A.R.A.S.I.T.E. Museum, Pino Poggi, Marij Pregelj, Naca Rojnik, Rene Rusjan, Maksim Sedej, Katja Skušek, Nataša Skušek, Mladen Stropnik, Teranga Restaurant, Franco Vecchiet, Sašo Vrabič, Zbirka jedilnega pribora Ferdinanda Leitingerja, Blaž Zupančič

V okviru razstave Kuhinja bomo predstavili zbirko jedilnega pribora Ferdinanda Leitingerja iz Radelj ob Dravi, imeli zvočno ekperimentalne koncerte, performanse na temo kuhanja, druženja z dobro hrano in še kaj. Predavali pa bodo še drugi umetniki in znanstveniki.

Vzporedni program:

16. 7. 2004 ob 18:00
Predavanje prof. dr. Janeza Bogataja na temo: HITRO IN POČASI – Ali ima Fast Food tudi svojo dediščino?

8. 9. 2004 ob 16:00, ATRIJ KGLU
Skulptura iz hrane, performans kipark Aleksandre Gruden in Nataše Skušek.

11. 9. 2004 ob 11:00, KGLU
Franko Vecchiet >Z dobrim okusom< – užitni papir iz našega vrta.

22. 9. 2004 ob 18:00, ATRIJ KGLU
Ena ulomljeno z Monty Python, performans Gregorja Günterja, avtorja, ki je po izobrazbi ekonomist, sodeč po njegovih javnih nastopih pa je ravno nasprotje. Dogodek bo za rep ujel poletje pred uradnim začetkom jeseni in z vonjavami, zvokom in sliko napovedal tudi zadnji teden pred zaključkom razstave.