Natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo 2020

Natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo že vrsto let razpisuje Mestna občina Slovenj Gradec v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti. Na natečaju lahko s svojimi izdelki v treh različnih kategorijah sodelujejo otroci osnovnih šol Republike Slovenije in tujine.

Letošnje razpisane teme so:

Rastlinski svet (ob mednarodnemu letu zdravja rastlin, ki ga ja razglasila Generalna skupščina Združenih narodov): Kako bi lahko ohranili rastline zdrave? Zakaj je pomembno, da jih ohranimo zdrave? Ali tzdi na vašem vrtu ali v bližnjem parku škodljivci napadjo rastline? S katerimi rastlinami se prehranjujejo gozdne živali?

Glasba nas povezuje (ob 160. obletnici rojstva skladatelja Huga Wolfa): Ali je pomembno ohranjati klasično glasbeno dediščino? Si že obiskal-a koncert klasične glasbe ali opere? Kako je bilo? Ali igraš kakšen glasbeni instrument? Morda ga igra kdo v tvoji družini ali tvoj prijatelj? Sodeluješ v pevskem zboru ali obiskuješ ure petja?

Gora nad nami (ob 100. obletnici rojstva akademskega slikarja Karla Pečka, ki je v svojem ustvarjanju najraje opazoval ter slikal Uršljo goro): Katera gora ali hrib te navdušuje? Kako se spreminja skozi letne čase? Kakšno je življenje na njej? Rad-a hodiš v hribe? Na kaj si pozoren-a v gorah?

Žirija bo izbor najboljših del naredila v mesecu juliju, razglasitev pa bo predvidoma 18. septembra 2020.

Rok za oddajo je 30. junij 2020.

Več o natečaju in pogojih sodelovanja si lahko preberete tukaj.