Predstavitev knjige Slovenjgradčani

Kje >> Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec
Kdaj >> 13. december ob 18. uri.

Predstavljamo vam knjigo fotografinje Katje Goljat – Slovenjgradčani, v kateri so natisnjeni vsi portreti Slovenjgradčanov, nastali med leti 2015 in 2019 v okviru projekta Mestni album. V knjigi sta izšli tudi besedili umetnostnega zgodovinarja Mihe Colnerja in Karin Potočnik.

Projekt Mestni album Slovenjgradčanke Katje Goljat se je začel leta 2015, ko je fotografinja v okviru projekta Kje je prostor? napravila prvi del serije tipskih portretov, na katerih je ovekovečila prebivalce Slovenj Gradca – v središču so ljudje z ulice, običajni prebivalci mesta, ki hodijo po svojih vsakdanjih opravkih. Do letos se je pred njen objektiv postavilo več kot 500 Slovenjgradčanov, katerih slike je fotografinja razporedila v album, ki se sproti dopolnjuje in je na ogled v Koroški galeriji. Končno pa je izšla še knjiga. Prestavitev bo potekala kot pogovor z avtorico, ki ga bo vodila Karin Potočnik.

Dogodek bo pospremljen z razstavo fotografij portretirancev. Vsak obiskovalec dogodka, ki se je portretiral za Mestni album, bo lahko domov odnesel fotografijo svojega portreta in brezplačen izvod knjige.

Knjiga je izšla v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo RS, MO SG, Koroško galerijo likovnihj umetnosti in SPOTUR.