1. PRAVNA OBVESTILA

Pravica uporabe

Vse informacije in podobe, vsebovane na tej spletni strani, so v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Reprodukcije del, objavljene na pričujoči spletni strani, se na osnovi Zakona o varstvu kulturne dediščine (ZVKD), brez soglasja Koroške galerije likovnih umetnosti oziroma lastnika del, avtorja ali avtorskih pravic ne smejo uporabljati.

Kopiranje, distribuiranje, reproduciranje, prikazovanje ali ponovno objavljanje na spletni strani objavljenih del brez predhodnega pisnega dovoljenja Koroške galerije likovnih umetnosti oziroma lastnika del ni dovoljeno. Trudimo se posredovati aktualne podatke o lastništvu del in avtorskih pravicah ter pridobiti dovoljenje lastnikov pravic za objavo del na spletni strani. V nekaterih primerih lastnikov pravic zaradi različnih razlogov in okoliščin nismo mogli izslediti ali pa je pridobivanje formalnega dovoljena še v teku. Vabimo vse, ki bi lahko kakorkoli pomagali pri kontaktnih podatkih lastnikov pravic, da nas kontaktirajo na galerija@glu-sg.si.

Izjava o omejitvi odgovornosti  

Koroška galerija likovnih umetnosti bo pri oblikovanju spletne strani skušala zagotavljati ažurnost in točnost podatkov. Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo vsebino svoje spletne strani, na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Spletna stran Koroške galerije likovnih umetnosti vsebuje tudi povezave do drugih fizičnih in pravnih oseb, ki pa niso v naši pristojnosti, zato ne prevzemamo nobenih odgovornosti v zvezi z njihovo vsebino in delovanjem.

Varstvo osebnih podatkov

Več o varstvu osebnih podatkov najdete na tej povezavi.

Dostopnost spletišča

V Koroški galeriji likovnih umetnosti si prizadevamo slediti Zakonu o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA) in obenem uporabnike vljudno naprošamo, da nas opozarjajo na morebitne pomanjkljivosti, ki jih bomo v okviru razumnih zmožnosti poskušali čim bolj upoštevati. Pomanjkljivosti, komentarje in predloge sprejemamo na e-naslovu galerija@glu-sg.si.

2. AVTORJI

Kreativna zasnova in oblikovanje: Sara Badovinac, Studio Prapra

Izvedba in programiranje: Tomaž Lešnjak

Besedila in uredništvo: Koroška galerija likovnih umetnosti

Predstavitev del stalnih zbirk in obdobij: Andreja Hribernik, Katarina Hergold Germ, Neja Kaiser, Nina Popič, Zala Lorber, Marko Košan, Jernej Kožar

3. IZJAVA O DOSTOPNOSTI

Spletno mesto https://www.glu-sg.si/ smo zasnovali tako, da je s prilagajanjem na različne načine dostopna vsem obiskovalcem spletnega mesta, hkrati pa je njihova izkušnja čim bolj prijetna in pozitivna. Dostopnost smo na podlagi samoocene oblikovali v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA ).

Stopnja dostopnosti

Spletno mesto https://www.glu-sg.si/ je zasnovano skladno z najnovejšimi trendi in zahtevami spleta. Delovanje kot tudi izgled spletne strani je preverjeno v vseh popularnejših in novejših brskalnikih ter seveda na različnih napravah (računalniki, prenosniki, telefoni in tablice).

Spletno mesto je zasnovano tako, da bi bilo dostopno in uporabniško prijazno vsem spletnim obiskovalcem tega spletnega mesta. Izdelano je z upoštevanjem smernic po standardu WCAG 2.0. (angl. Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0). Spletne strani tako osebam z omejitvami dodatno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Za kompatibilnost spletnih strani s podpornimi tehnologijami in dostopnost s pripomočki, kot so bralniki zaslona, spletno mesto upošteva smernice specifikacije WAI-ARIA (angl. Web Accessibility Initiative – Assistive Rich Internet Applications). V HTML kodi spletnih strani so tako dodani opisi in atributi z dodatnimi informacijami za namenske aplikacije oz. bralnike. Primeri so alternativni teksti za grafične elemente, oznake vnosnih polj in gumbov ipd.

Funkcije dostopnosti

Na spletnem mestu je posebno orodje, to je Orodje za dostopnost, ki omogoča dodatne funkcije dostopnosti spletnega mesta. Ta se prikaže ob kliku na črno ikono v zgornjem levem kotu. Uporabniku je omogočeno:

olajšana navigacija s tipkami na tipkovnici z obrobo območja fokusa (rdeča barva),

večja velikost pisave,

manjša velikost pisave,

odebeljena pisava,

prikaz inverznih barv in/ali barv v sivinah,

povečanje kontrasta barv,

poudarjene povezave – posamezni linki,

zemljevid strani

Obiskovalcem je uporaba spletnega mesta dodatno olajšana z bližnjicami na tipkovnici:

premikanje po elementih (Tab),

premikanje nazaj po elementih (Shift + Tab),

klik označenega elementa (Enter),

premiki po strani navzdol (preslednica ali Page Down),

premiki po strani navzgor (Page Up),

skok na glavno vsebino (Alt + Shift + S).

Možne izboljšave

Spletno mesto za normalno delovanje, boljšo celostno uporabniško izkušnjo in večjo varnost uporablja JavaScript skriptni jezik. Brez ustrezne podpore brskalnika je otežena navigacija ter ne deluje prikaz in pošiljanje spletnih obrazcev v pojavnih oknih.

V primeru, da v brskalniku niso podprte stilske predloge CSS, se še vedno lahko pristopi do vseh informacij, vendar so lahko nekatere vsebine podvojene ali odvečne. V kodi spletnih strani so dodatni teksti, namenjeni za prikaz na zaslonih različnih velikosti.

Neodvisnost od JavaScripta in CSS predlog bi pomenila večjo spremembo v zasnovi in načinu delovanja spletnega mesta. Zato je možno, da nekatere funkcionalnosti niso v celoti prilagojene in dostopne. Za te informacije se obrnite na galerija@glu-sg.si ali na 02 620 36 52.

Mnoge smernice WCAG in WAI-ARIA za izboljšanje dostopnosti spletišča si je mogoče razlagati subjektivno. Prav tako se lahko interpretacije s časom spreminjajo.

Vse slike in grafični elementi ne vsebujejo nadomestnih besedil.

Povratne informacije

V kolikor imate težave pri dostopu katerih od vsebin na tem spletnem mestu nam prosimo sporočite na galerija@glu-sg.si, saj si želimo, da bi bila vaša uporabniška izkušnja, čim bolj prijetna.

Ta izjava je bila pripravljena 28. decembra 2020.

Zadnja sprememba je bila vnešena 3. novembra 2021.