Nazaj na arhiv
vodstvo
Vodstvo po razstavi Podobe pokrajine
17. 10. 2019
Galerija Slovenj Gradec


>> Pričetek vodstva ob 18. uri.

Nika Autor, Iris Brankatschk, Jošt Franko, IRWIN, Michael Kruscha, Marko Lipuš, Zorka L-Weiss, Melitta Moschik, Marko Peljhan, Frauke Rahr, Hella Stoletzki, Karl Vouk

Mednarodna razstava Podobe pokrajine se osredotoča na obravnavo pokrajine v povezavi z družbenimi, ekonomskimi in kulturnimi vprašanji. Vsebinsko je tema zasidrana v kritičnem razmisleku o zgodovinski in dejanski poziciji narodnih manjšin na področju Koroške, ki je kot pokrajina razdeljena med Avstrijo in Slovenijo, ter na področju Lužice v Nemčiji, kjer živi manjšina Lužiških Srbov.

Po razstavi vas bo popeljala kustosinja, dr. Andreja Hribernik.

II. vodstvo po razstavi Podobe pokrajine bo potekalo 3. decembra. Več >>

—-
Razstava je nastala v sodelovanju med Fundacijo Lužiških Srbov (nosilec projekta) in projektnimi partnerji: Muzejem Lužiških Srbov, Budyšin / Bautzen ter Lužiškim muzejem iz Cottbusa, Koroškim muzejem moderne umetnosti, Celovec in Koroško galerijo likovnih umetnosti.

Častni pokrovitelji projekta: dr. Eva-Maria Stange (saška državna ministrica za znanost in umetnost), mag. Zoran Poznič (minister za kulturo RS), dr. Peter Kaiser (Koroški deželni glavar), dr. Martina Münch (Ministrica za znanost, raziskovanje in kulturo dežele Brandenburg)