Vranček Koki vam maha iz galerije!

Vranček Koki tudi v času izolacije ne počiva. S pomočjo kustosinje pedagoginje vsak teden marljivo pripravlja zanimive aktivnosti za otroke, ki jih ob petkih dopoldne objavljamo na naši Facebook strani in v tedenskem novičniku. V tej objavi zbiramo vse pretekle aktivnosti, ki ste jih mogoče zamudili. Jutri pa le ponovno pokukajte na Facebook in poglejte, kaj vam je Koki pripravil tokrat.

Ker je Vranček Koki navajen otrok, mu je v času, ko je galerija zaprta, za vami že zelo dolgčas. Kljub temu ima vsak dan veliko dela, saj sproti preverja, ali je z umetninami vse v redu. Če vas zanima, kako je Vranček Koki prišel v galerijo, kliknite tukaj in preberite zgodbico.

 

Otroci! Če vam je v teh dneh mogoče dolgčas, si lahko dneve popestrite z ustvarjanjem. Predlagamo vam, da si sami ustvarite igro spomin. Iz kartona ali malo tršega papirja izrežite kvadratke enakih velikosti, nanje pa narišite po dve enaki podobi. Lahko si pomagate s podobami, ki jih najdete tukaj. Ko narišete vsaj nekaj parov, je čas za igro!

 

Pobarvanka Pisan svet vas bo popeljala na potovanje od vašega doma do tujih dežel. Ob izpolnjevanju razmislimo o domu, selitvah in tujih jezikih ter se ob vsem tem še kaj novega naučimo.

 

Črpalkar, ki ga je narisal akademski slikar Štefan Planinc, je izhodišče za zabavno igro »Poišči razlike«. Na levi strani je originalna ilustracija iz knjige Smiljana Rozmana Poklici, na desni pa je ta ilustracija prirejena. Poišči pet razlik med ilustracijama!