Aktivnosti projekta Moje mesto je tvoje mesto

KGLU je v letu 2017 sodelovala tudi v evropskem projektu Moje mesto je tvoje mesto, del katerega je bila javna razstava “Umetnost zavzema ulice”.

Projekt Moje mesto je tvoje mesto – Srečanje štiriperesne deteljice pobratenih mest v Slovenj Gradcu je omogočil srečanje 160 državljanov Evropske unije, od katerih jih 44 prihaja iz mesta Hauzenberg (Nemčija), 43 iz mesta Vöcklabruck (Avstrija), 52 iz mesta Slovenj Gradec, Slovenija, ter 20 iz mesta Česky Krumlov, Češka.

Srečanje je potekalo v Slovenj Gradcu (Slovenija) v času od 15. do 17. septembra 2017.

V okviru Srečanja štiriperesne deteljice pobratenih mest se je zvrstilo pet dogodkov.

Prvi dogodek je potekal na prvi dan srečanja, 15. septembra 2017 in je bil posvečen glasbeno – kulturnemu druženju vseh udeležencev v mestnem jedru Slovenj Gradca.

Drugi dogodek, umetniški projekt z naslovom »Umetnost zavzema ulice«, je potekal 16. septembra 2017 in je spodbujal javno debato ter kritično razmišljanje v javnem prostoru na tematike sodobnih geopolitičnih sprememb v svetu.

Tretji dogodek dne 16. septembra 2017 je bil namenjen športno-zabavnemu druženju udeležencev srečanja. Sodelavci občinskih uprav so se pomerili v odbojki, predstavniki mestnih policij pa so izmenjevali izkušnje med športnim druženjem v doživljajskem (team building) parku.

Četrti dogodek, ki je potekal 16. septembra, je bil posvečen mladim, ki so se vključili v umetniški ulični projekt ter spoznavali vrednote medkulturnega povezovanja v okviru Evropske Unije.

Sklepni, peti dogodek, se je odvijal 16. septembra z zaključno prireditvijo srečanja ter skupnim ogledom umetniške razstave v mestnem jedru Slovenj Gradca.

PJU_4139

PJU_4256

PJU_4413

eu_logo_evropa_za_dravljane

logonapis_mo_sg_mali_micken

                                    

                                

Skip to content