Aprila v KGLU pester program dogodkov

Bernekerjeve ustvarjalnce, novo odprtje razstave koroškega akademskega kiparja Davida Herzoga Leitingerja na Ravnah ter voden sprehod po KGLU Slovenj Gradec, kjer boste lahko izvedeli zanimivosti o zgodovini in zbirki KGLU.

BERNEKERJEVA USTVARJALNICA: SKRIVNO SPOROČILO
GALERIJA RAVNE
Petek, 7. april 2017, 16.30–18.00
Po ogledu razstave Štefana Marflaka bodo otroci s kustosinjo pedagoginjo Nino Popič ustvarjali skrita sporočila in ilustracije knjižnih platnic.
 
DAVID HERZOG LEITINGER: PLOVNI OBJEKT
GALERIJA RAVNE
21. april–16. junij 2017
Odprtje v petek, 21. april 2017, od 16. do 20. ure.
David Herzog Leitinger je akademski kipar, katerega primaren material ustvarjanja je les. Na razstavi v Galeriji Ravne bodo na ogled maketa, idejne skice in načrti plovila v izdelavi, ki bo kmalu zaplulo po reki Dravi.
 
BERNEKERJEVA SOBOTNA USTVARJALNICA: ZRCALNE PODOBE
KGLU, SLOVENJ GRADEC
Sobota, 22. april 2017, 10.00–12.00
Po ogledu razstavljenih grafik Bogdana Borčića se bodo otroci s kustosinjo pedagoginjo Nino Popič tudi sami preizkusili v izdelavi grafičnih odtisov.
 
JAVNO VODSTVO PO ZBIRKAH KGLU
KGLU, SLOVENJ GRADEC
Torek, 25. april 2017, ob 18.00
Obiskovalci se bodo pod vodstvom kustosa Marka Košana sprehodili skozi stalno zbirko KGLU in Razstavo Brez priprav – Slike mednarodnega Ex tempora Obalnih galerij ter mimogrede izvedeli še številne zanimivosti o zgodovini Koroške galerije od njenih začetkov do danes.

Skip to content