Back to archive
Zaustavljeni pogled: likovne besede iz Koroške galerije – Nina Popič ob svetovnem dnevu človekovih pravic
10. 12. 2023
SPLET

V nedeljo, 10. decembra 2023, ob 16.15 na frekvenci Koroškega radia (97,2 MHz) prisluhnite Nini Popič, kustosinji pedagoginji v KGLU. Ob svetovnem dnevu človekovih pravic bo oddajo namenila odmevni mednarodni razstavi Mir, humanost in prijateljstvo med narodi, ki so jo ravno na ta dan leta 1966 odprli v Koroški galeriji.

Glavno vodilo razstave je bilo sprejemanje različnosti, združene pod paradigmo univerzalnih vrednot in estetike. Organizirana je bila v obliki odprtega poziva, ki je bil namenjen umetnikom iz vsega sveta, znane umetnike, kot so Henry Moore, Ossip Zadkine in Victor Vasarely, pa so povabili neposredno. Odziv umetnikov na vabilo je bil izreden in je presegel pričakovanja organizatorjev. Na razstavo je prispelo okoli 500 del, ki jih je prispevalo 210 umetnikov iz vseh delov sveta. Svoja dela je podarilo 99 umetnikov iz vsega sveta, s tem pa se je oblikovalo izhodišče za stalno zbirko Koroške galerije.

* * * * *

Zaustavljeni pogled: likovne besede iz Koroške galerije je radijska oddaja na Koroškem radiu, v sklopu katere kustosi in sodelavci Koroške galerije likovnih umetnosti predstavljamo različne teme iz umetnosti. Oddaja je na sporedu vsako nedeljo ob 16.15 na frekvenci 97,2 MHz.

Skip to content