Back to archive
exhibition
Delavnica mesto Gradec – Werkstadt Graz
29. 05. 1998 - 26. 06. 1998
Galerija Slovenj Gradec

V Galeriji likovnih umetnosti in na določenih lokacijah v Slovenj Gradcu bo na ogled razstava DELAVNICA (MESTO) GRADEC. Predstavila se bo WERKSTADT GRAZ, ki poleg razstavne dejavnosti opravlja tudi raznovrstne družbeno in socialno angažirane umetniške projekte, ki v večini uporabljajo sodobne medije: televizijo, video, računalnike, internet. V 10 letih obstoja je Werkstadt Graz izvedla okoli 30 projektov in razstav 90 umetnikov. V sodelovanju s prek 20 nacionalnimi in mednarodnimi institucijami in iniciativami je Werkstadt Graz postala neke vrste virtualna država. Z lastnim bivalnim prostorom za umetnike in ateljejem ponuja kot komunikacijski prostor za “pojasnevanje družbenopolitičnih, socioloških in estetskih odnosov” širok spekter sodobne umetnosti.

Na razstavi se bodo predstavili: Österreichbild – Nagrada Werkstadt Graz, raziskovalni projekt o podeljevanju častnih nagrad v Avstriji; Made in Hongkong; Franz Xaver: Astronomska enotnost; Peter Gerwin Hoffmann: Internet berač II; Rainer Ganahl: Basic Korean; Peter Weibel: Gradec Graz; Wolfgang Temmel: Melange; Joseph Taucher: Weinebeneit; XXKunstkabel: Gradec TV.

Poleg v Galeriji razstavljenih del si lahko v mestu, v javnem prostoru ogledate še dva: Peter Weibel: Gradec Graz (stopnice po mestu so polepljene z napisi: Gradec Graz) in zakrit spomenik konju pred galerijo.
Naslov delavnica mesto Gradec je enostaven prevod Werkstadt Graz, kjer je prvotni »t« v Werkstatt zamenjan z »d«: Werkstadt: delavnica – mesto.

Skip to content