Back to exhibitions and events
exhibition
Dialogi z Borčićem
02. 12. 2016 - 12. 03. 2017
Galerija Slovenj Gradec

Rudi Benetik, Metka Kavčič, Tihomir Pinter, Luka Popič, Petar Waldegg

Odprtje v petek, 2. decembra 2016, ob 18.00

Dolgoletni profesor na ljubljanski akademiji za likovno umetnost Bogdan Borčić se je leta 1980 preselil v Slovenj Gradec, kjer je živel in delal. Njegov grafični opus je na ogled v kabinetu Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, KGLU pa hrani 66 njegovih del, večinoma slike iz zadnjega minimalističnega ustvarjalnega obdobja po letu 1986, ki jih je avtor podaril galeriji leta 2004. 
Razstava Dialogi z Borčićem je posvečena obletnici umetnikovega rojstva, v letu 2016 bi Bogdan Borčić, Prešernov nagrajenec in eden najbolj plodnih slovenskih ustvarjalcev namreč praznoval 90. let.  Bogdan Borčić je poleg bogatega opusa zapustil tudi velik pečat na mnogih mlajših ustvarjalcih, ki jih je Borčič zaznamoval bodisi kot prijatelj oz. kot mentor.
V sklopu razstave bodo razstavljena dela Bogdana Borčića v dialogu s štirimi ustvarjalci: Metko Kavčič, Petarjem Waldeggom, Luko Popičem, Rudijem Benetikom. Razstavo pa bo dopolnila tudi serija fotografij, portretov umetnika v ateljeju fotografa Tihomirja Pinterja.

Skip to content