Back to archive
exhibition
Podoba tvoje odprtosti. Likovne delavnice
22. 10. 1999 - 12. 11. 1999
Galerija Slovenj Gradec

»Likovni jezik kot izkušnja bivanja«

Žiga Okorn v sodelovanju z Jirijem Kočico in Jankom Rožičem že vrsto let opozarja nase s svojevrstnim in inovativnim pristopom v svojem umetniškem delovanju v obliki razstav, dejavnic, pogovorov in teoretičnih razprav … Osrednjo pozornost v svojem delovanju posveča odnosu med umetnostjo in javnostjo ter iskanju marsikdaj že izgubljenega stika med ustvarjalcem in gledalcem podobe, med dvema posameznikoma.

Slikarska postavitev pod naslovom »Likovni jezik kot izkušnja bivanja« je skupaj z likovnimi dejavnicami pripravljena kot vzporedni in vsebinsko dopolnjujoč projekt ob vsakoletni in že tradicionalni razstavi otroške risbe, ki bo ob dnevu OZN odprta jutri ob 13. uri v veliki dvorani naše galerije.

Tokratna predstavitev v Galeriji likovnih umetnosti sodi v sklop projekta »Podoba tvoje odprtosti«, s katerim je Žiga Okorn s skupino so-ustvarjalcev začel pred dvema letoma v Cekinovem gradu v Ljubljani. Od takrat so se s svojo dejavnostjo, ki poleg slikarske postavitve vključuje tudi likovni seminar, predavanja in pogovore, predstavili že v številnih mestih in ustanovah.

Preplet slikarske postavitve ter sočasne kiparske ter slikarske dejavnice v prostorih slovenjgraške galerije bo obiskovalcem ob stalni navzočnosti avtorja omogočal enkraten in drugačen vpogled v likovno ustvarjalnost, ploden in oplajujoč odnos med že ustvarjenim in ustvarjajočim.

Skip to content