Back to front page
exhibition
Štefan Marflak: Lesovi
05. 07. 2024 - 15. 09. 2024
Galerija Ravne

current

Nove razstavne prostore* Galerije Ravne odpiramo z razstavo slikarja Štefana Marflaka: Lesovi. Vljudno vabljeni na odprtje, ki bo v petek, 5. julija ob 19. uri, v Galeriji Ravne (Partizanska 8, Ravne na Koroškem). Odprtje bosta pospremila Andrej Ofak in Borut Mori z avtorsko glasbo.

Štefan Marflak se po treh letih znova predstavlja v Galeriji Ravne, tokrat s ciklom osmih slik z naslovom »Lesovi«. Naslov se nanaša na knjigo Franca Sušnika »In kaj so ljudje ko lesovi«. Vseh osem del je naslikal leta 2023 in sestavljajo zaključeno serijo. Odsotnost predstavljivega je nadomestil s pesmimi napisanimi na slike, iz katerih izžareva neizmerna življenjska energija.

Na slikah lahko sicer prepoznamo silhuete figur, dreves in nekatere simbole, katerih pomeni se nam razkrijejo na lesenih okvirjih. Slike so naslikane v tradicionalni tehniki olja na platno, kar tudi govori o predanosti slikarstvu, ki se mu Štefan Marflak posveča z vsem duhom in telesom.

Štefan Marflak se je rodil leta 1952 v Črni na Koroškem. Diplomiral je leta 1981 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri prof. Gustavu Gnamušu. Živi in ustvarja na Ravnah na Koroškem. V njegovem delu čutimo vpliv industrijskega okolja umeščenega med hribe neokrnjene narave.

_______________
*Galerija Ravne je na lokaciji Kulturnega centra Ravne na Koroškem zaradi poplavne prenove v letu 2024 zaprta.
Na sliki: Štefan Marflak, Lesovi 1, olje na platnu, 2023

 

Skip to content