IZLET V BENETKE

sreda, 10. maj 2017, ob 5.30

KGLU, TIC Slovenj Gradec in Društvo »Umetnost za vse!« vabijo na izlet v Benetke. Ogledali si bomo zbirko Peggy Guggenheim in se udeležili otvoritve razstave slovenskega paviljona v sklopu Beneškega bienala v Arzenalu.

Beneški bienale je v svetovnem merilu ena največjih prireditev, v okviru katere so predstavljeni dosežki sodobne umetnosti. Odvija se vsaki dve leti. Na letošnjem Beneškem bienalu zastopata Slovenijo umetnica Nika Autor in kustosinja Andreja Hribernik.
Beneški bienale se uradno odpre 13. 5., od 10. do 13. 5. pa potekajo posamezne otvoritve paviljonov. Slovenski paviljon se nahaja v Arzenalih, osrednjem razstavišču glavne bienalne razstave. Udeleženci izleta boste dobili posebne karte, s katerimi vam bo omogočen vstop v Arzenale pol ure pred otvoritvijo, kjer boste lahko videli del osrednje razstave z naslovom Viva Arte Viva in poleg slovenskega še velik nabor nacionalnih paviljonov.

Zbirka Peggy Guggenheim vsebuje dela Picassa, Duchampa, Mondriana, Kandinskega, Miroja, Kleeja, Dalija, Ernsta, Magritta, Pollocka, Rothka in mnogih drugih.   

Cena: 35 eur/osebo
V ceno sta vključena prevoz s turističnim avtobusom ter malica na avtobusu. Cena je veljavna za minimalno 40 oseb. V primeru manjšega števila oseb se cena sorazmerno zviša. Na otvoritev razstave slovenskega paviljona je z vabilom vstop prost.

Doplačila:
15 € vstopnina za ogled zbirke Peggy Guggenheim
7, 50 € enosmerna vožnja z ladjico (vaporetto)

Ob prijavi sporočite, če si želite ogledati zbirko Peggy Guggenheim, in če se boste od avtobusnega postajališča do muzeja Peggy Guggenheim oz. Arzenala in nazaj peljali z ladjico ali boste šli peš. Od avtobusnega postajališča do Arzenala je približno uro hoda po prijetnih beneških uličicah. Spremljala in vodila vas bosta Marko Košan in Marija Lah. Obujte se udobno. Za hrano poskrbite sami.

Prijava in informacije:
Marija Lah (TIC), T: 02 88 12 116 ali Maja Martinc (KGLU), T: 02 62 03 650
Prijavite se lahko najkasneje do 2. maja oz. do zasedenosti mest. Prosimo vas, da ob prijavi oz. najkasneje do 4. maja v turistični pisarni poravnate stroške ekskurzije. Tam je možno izpolniti tudi pristopno izjavo za včlanitev v Društvo »Umetnost za vse!«.

Predviden program:
5.30 odhod iz Slovenj Gradca (Avtobusna postaja)
11.00 ogled zbirke Peggy Guggenheim/prosti čas
16.30 otvoritev Paviljona Republike Slovenije na 57. beneškem bienalu. Na razstavišče Arzenala lahko z vabilom vstopite med 16. in 17. uro, ostanete pa do zaprtja razstavišča.
20.00 odhod iz Benetk
00.00 predviden prihod v Slovenj Gradec

Nika_Autor_BENETKE

Nika Autor, izsek iz Obzornika 63

Skip to content