IZLET V GORIŠKA BRDA IN TRST

sobota, 16. april 2016
Koroška galerija likovnih umetnosti, TIC Slovenj Gradec in Društvo »Umetnost za vse!« vabijo na izlet v Goriška Brda in Trst.

Ogledali si bomo razstave v enotah Goriškega muzeja in stalno zbirko v muzeju Revoltella v Trstu.

Grad Kromberk: Ogled stalne umetnostnozgodovinske razstave (poudarek na umetnikih 20. stoletja, vezanih na Primorsko: Silvester Komel, Klavdij Tutta, Anton Gojmir Kos, Boris in Zdenko Kalin, Avgust Černigoj, Veno Pilon, Tone Kralj, Vladimir Makuc …), razstave o prvi svetovni vojni »Sem puško zagledal in jokat začel« in razstave »Industrijska dediščina na Goriškem«.
Grad Dobrovo: Stalna zbirka grafik Zorana Mušiča vsebuje različne cikle, dalmatinske ter sienske motive iz petdesetih let, ribiške mreže iz lagune pri Chioggi iz druge polovice petdesetih let, abstrahirane Dalmatinske zemlje iz konca petdesetih let, rastlinske motive iz šestdesetih in začetka sedemdesetih let, gorske pejsaže iz konca šestdesetih in sedemdesetih let, cikel Nismo poslednji iz sedemdesetih in beneške motive iz začetka osemdesetih let.
Museo Revoltella, Trst: Ogled stalne zbirke, ki jo sestavljajo pomembni tuji in italijanski umetniki 19. in 20. stoletja (Giorgio de Chirico, Lucio Fontana, Giorgio Morandi …).

Cena: 55 € oz. 50 € za brezposelne
V ceno je vključena vstopnina v vse muzeje, kosilo v Goriških Brdih, malica na avtobusu, prevoz s turističnim avtobusom in članarina za Društvo »Umetnost za vse!« za leto 2016. Če ste članarino za letošnje leto že poravnali, se le-ta odšteje od cene. Cena je veljavna za min. 30 udeležencev.

Prijava in informacije:
Marija Lah (Turistična pisarna), T: 02 88 12 116  ali
Maja Martinc (Koroška galerija likovnih umetnosti), T: 02 62 03 650
Prijavite se lahko najkasneje do 8. aprila oz. do zasedenosti mest. Prosimo vas, da ob prijavi oz. najkasneje do 8. aprila v turistični pisarni poravnate stroške ekskurzije. Tam je možno izpolniti tudi pristopno izjavo za včlanitev v Društvo »Umetnost za vse!«.

Predviden program:
7.00 odhod iz Slovenj Gradca (Avtobusna postaja)
10.00 ogled razstav v Gradu Kromberk
12.00 ogled razstav v Gradu Dobrovo
13.00 kosilo v Restavraciji Grad Dobrovo
16.00 ogled razstave v muzeju Revoltella v Trstu in prosti čas
19.00 odhod iz Trsta
22.00 predviden prihod v Slovenj Gradec

dobrovo1

Skip to content