KGLU se predstavlja na Kulturnem bazarju

bener-2017-KB-600x120

Na Kulturnem bazarju 2017, ki bo potekal 30. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, bo svojo ponudbo za otroke in mladino predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije.

Kulturni bazar je tradicionalno zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, za strokovne delavce širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujete kulturnovzgojne vsebine, ter za študente.
Udeležba na strokovnem usposabljanju je za vse brezplačna, nujna pa je e-prijava, ki je mogoča do 15. marca 2017.

Od 16.00 do 17.30 bo v dvorani M3,4 v Cankarjevem domu na Degustaciji umetnostnih muzejev in galerij v predstavitvi in preskušanju muzejskih izobraževalnih programov sodelovala tudi Koroška galerija likovnih umetnosti.

Poleg Koroške galerije likovnih umetnosti na “degustacijah” sodelujejo še: Galerija Božidar Jakac, Galerija Velenje, Mednarodni grafični likovni center, MG+MSUM, SOdelujem, ŠKUC in Umetnostna galerija Maribor.
S programom želimo udeležencem omogočiti neposredno izkušnjo dejavne udeležbe v izbranih izobraževalnih in kreativnih programih muzejskih in galerijskih ustanov. Celoten program bo potekal v dveh delih, prvi bo namenjen izkušnji »ustvarjanja«, ki bo v kotičkih potekala intervalno, drugi del pa evalvaciji »degustiranega«.
Poudarek bo na programih, namenjenih šolski populaciji različnih starostnih skupin.

KGLU bo predstavila pedagoško ustvarjalnico z demonstracijo tehnike jajčne tempere ter digitalni izobraževalni portal discoveringart.eu.

Skip to content