Mednarodni muzejski dan v KGLU
petek, 18. maj 2018
KGLU Slovenj Gradec
19:00–20:00
Predstavitev kataloga in vodstvo po razstavi Trienale sodobne umetnosti na Koroškem
9:00–19:00
Brezplačen ogled razstav
Trienale sodobne umetnosti na Koroškem 
ADIJO VERA V SANJE, Revija Odsevanja: 100 portretov
Razstava del Bogdana Borčića
Vodstvo po razstavi TSUNK bo tokrat potekalo malo drugače, saj vas bodo po njej popeljali kar sodelujoči umetniki Stojan Brezočnik, Maja Šivec in Boštjan Temniker, ki bodo predstavili svoj pogled na razstavljena dela. Predstavili vam bomo katalog razstave TSUNK, ki ga boste obiskovalci lahko dobili po znižani ceni. Hkrati pa pripravljamo izbor arhivskih katalogov, ki bodo za obiskovalce na Mednarodni muzejski dan na voljo brezplačno tako v KGLU Slovenj Gradec kot tudi v Galerija Ravne.
*O razstavi TSUNK*
Na razstavi se skozi različne vizualne medije predstavljajo umetniki vseh generacij, s tematiko, ki jo tudi sicer raziskujejo in izražajo skozi svoja dela. Poleg še vedno prevladujočega slikarskega medija je v zadnjem obdobju opazen porast zanimivih fotografskih pristopov predvsem mlajših avtorjev, ki se tokrat prvič predstavljajo v večjem obsegu, poleg njih pa so na razstavi zastopani tudi kiparji, grafiki in video ustvarjalci. Sodelujoči avtorji: 
Maruša Aberšek, Franc Berhtold, Stojan Brezočnik, Kaja Brezočnik, Vid Brezočnik, Katja Felle, Gustav Gnamuš, Katja Goljat, David Herzog Leitinger, Anja Jerčič Jakob, Tomo Jeseničnik, Blanka Kefer, Jernej Kovač Myint, Benjamin Kumprej, Laura Kumprej, Stanislav Makuc, Štefan Marflak, Robert Marin, Jure Markota, Zoran Ogrinc, Andrej Praznik, Anastazija Pirnat, Uroš Potočnik, Maja Pučl, Luka Popič, Tjaša Rener, Anton Repnik, Janez Repnik, Jerneja Smolnikar, Lucija Stramec, Lorenka Stropnik, Maja Šivec, Boštjan Temniker, Aphra Tesla, Milan Unkovič, Tadej Vaukman, Aljaž Velički, Tanja Vergles, Sašo Vrabič, Uroš Zavodnik.
Galerija Ravne
14:00–18:00
Brezplačen ogled razstave Jårga Geismarja, Pravljice.
Izbor brezplačnih katalogov preteklih razstav
*O razstavi Pravljice*

Jårga Geismarja ustvarja prostorske postavitve, v katerih z različnimi materiali zabriše meje med vsakdanom in umetnostjo. Instalacije povezuje z risbo, na stičišču obeh tehnik pa se pojavi nov umetniški red, ki je unikaten in lep. Čeprav bi kdo lahko pomislil, da sta oblika in barva najbolj pomembna elementa v Geismarjevem delu, je obiskovalcu njegovih instalaciji hitro jasno, da je vsako umetnikovo početje neizogibno in da materiali, ki jih uporablja, niso izbrani naključno. Izbor materialov je širok in nenavaden: celofan, stari čevlji, steklo, vrvi za obešanje perila, vse tja do aluminijaste folije, s katero je umetnik prekril Galerijo Ravne ter na njo risal s flumastri.
Skip to content