Razstava ilustracij slikanice Kako je vranček Koki postal čuvaj galerijske zbirke

akademske slikarke Tjaše Rener

odprta še do 21. avgusta 2016. Vabljeni k ogledu!

12. julija 2016 ob 17.30 uri je bila v KGLU predstavitev didaktične slikanice Kako je vranček Koki postal čuvaj galerijske zbirke.  Na predstavitvi sta sodelovali  avtorica Katarina Hergold Germ in ilustratorka akademska slikarka Tjaša Rener. Ob predstavitvi smo odprli razstavo originalnih ilustracij Tjaše Rener, sledila je družinska ustvarjalnica.

Vranček Koki je že vrsto let maskota pedagoških dejavnosti Koroške galerije likovnih umetnosti in spremlja otroke na galerijskih ustvarjalnicah. Ime je dobil po udomačenem vranu slikarja Jožeta Tisnikarja, ki je mojstra vrsto let spremljal pri njegovem ustvarjanju v ateljeju. V letu 2013 je končno likovno podobo vrančka Kokija za pedagoške programe KGLU zasnovala akademska slikarka Tjaša Rener. Zdaj pa je sama podoba vrančka Kokija dopolnjena s slikanico in zgodbo, ki jo je napisala kustosinja Katarina Hergold Germ. Slikanico je ilustrirala akademska slikarka Tjaša Rener.
 
Na predstavitvi slikanice smo odprli razstavo originalnih ilustracij, ki jih je za slikanico ustvarila Tjaša Rener. Predstavili smo tudi nekatere posebnosti knjige, saj  gre za didaktično zgodbo, v kateri se prepletajo resnični in pravljični elementi. V slikanici se pojavijo tudi pojmi iz sveta umetnosti in muzejev, ki so otrokom morda še neznani in so na koncu tudi razloženi.

Slikanica  je zasnovana tako, da skuša spodbuditi otroško ustvarjalnost: malega bralca nagovarja, da jo dopolni s svojimi risbami in tako postane njen soavtor.

Izdana je  v sodelovanju z založbo Cerdonis iz Slovenj Gradca.

vabilo_slikanica_koki

Skip to content