Vabilo na delavnico za odrasle

NAPAČNI TRENUTEK
DVOM V RAZLAGO UMETNOSTI IN ZGODOVINE

Koroška galerija likovnih umetnosti sodeluje skupaj s partnerji iz Zagreba, Novega Sada in Barcelone v mednarodnem projektu Muzej v času (Performing the Museum). V sklopu tega projekta bo kolektiv ŠKART (Dragan Priotić in Djordje Balmazović ) iz Beograda izvedel delavnico za odrasle.

Potekala bo od 24. do 28. avgusta od 10. do 12. ure. 

Prijave sprejemamo do 20. avgusta 2015 na telefon: 02 88 22 131 ali na elektronsko pošto:


This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

.
 
Delavnica je brezplačna, zaželeno pa je, da jo obiskujete vse dni. Udeleženci ne potrebujejo znanja s področja umetnosti in ustvarjanja.

Vljudno vabljeni!

Kratka predstavitev delavnice:

Delavnica se bo nanašala na umetniška dela iz zbirke KGLU, ki jih bosta izbrala mentorja. Udeleženci delavnice bodo o izbranih delih razvijali vzporedne biografske zgodbe avtorjev in razmišljali o tem, kakšno bi lahko bilo delo, če bi nastalo trenutek, dan, leto ali celotno življenjsko obdobje pred ali po trenutku, ki ga je ujel avtor dela. Ugotovitve bodo pretvorili v drug medij (slikarski, risarski, fotografski ali v obliko, ki je blizu sodelujočim na delavnici) z vpletanjem novih elementov, poezije in besedil iz lokalnega okolja.

Na ta način bodo sodelujoči ustvarili novo »zbirko« v obliki materiala, ki ga je mogoče prikazati tudi v drugih okoljih (šola, vrtec, knjižnica …), sočasno pa se bo ustvaril tudi dokumentarni material o samem procesu in poteku dela.

 

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije v okviru programa Ustvarjalna Evropa, podprogram Kultura.
Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union.

eu_flag_creative_europe_co_funded_majhna

 

Skip to content