VABILO NA JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI MUZEJ V GIBANJU

Javno vodstvo po razstavi Muzej v gibanju
petek, 11. marec 2016, ob 18. uri

Razstava Muzej v gibanju je v Koroški galeriji likovnih umetnosti na ogled še do 13. marca 2016.

Ob zaključku razstave vas v petek,  11. marca 2016, ob 18. uri vabimo na javno vodstvo po razstavi s kustosinjo,  dr. Barbaro Steiner.

Vodstvo bo potekalo v angleškem jeziku s sočasnim prevodom v slovenščino.

Barbara Steiner je v okviru mednarodnega projekta Performing the Museum opravila obsežno raziskavo arhiva mednarodnih razstav, ki so v KGLU potekale pod pokroviteljstvom EU od leta 1966. Njeno raziskovanje in razmišljanje je tako postalo bistveni del razstave, ki postavlja razstavo – katalog – zbirko v medsebojni odnos in umešča umetniška dela poleg arhivskega gradiva in reprodukcij. V tem kontekstu so poleg mnogih slovenskih umetnikov (Miha Maleš, Božidar Jakac, Ive Šubic, Lojze Logar, Jože Tisnikar …) na ogled dela svetovno priznanih avtorjev: francoskega konceptualnega umetnika Daniela Burena, mojstra abstraktne umetnosti Victorja Vasarelyja in vodilnega grafika 20. stoletja, Johnnyja G. Friedlaenderja. Posebno mesto je namenjeno Henryju Mooru, enemu svetovno najbolj znanih modernističnih kiparjev, ki je bil  referenčna osebnost v zgodovini galerije.

Razstava Muzej v gibanju je del mednarodnega projekta Performing the Museum, ki ga KGLU izvaja v sodelovanju s partnerskimi muzeji: Muzejem suvremene umjetnosti Zagreb, Muzejem savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad in Fundació Antoni Tàpies, Barcelona. Projekt se osredotoča na vlogo umetnostnega muzeja v sodobni družbi: danes muzej ni več zgolj institucija, ki shranjuje, proučuje in razstavlja umetniška dela, ampak predvsem aktivno sodeluje z občinstvom.
Projekt je podprt s strani Evropske unije v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Veselimo se vašega obiska!

Skip to content