Zadnje javno vodstvo po razstavi MEMENTO

V četrtek, 15. septembra 2016

vas ob 17. uri vljudno vabimo na zadnje javno vodstvo po razstavi MEMENTO: Kakor senca so naši dnevi (izbrana slikarska dela priznanega slovenskega umetnika Zdenka Huzjana ter izbrana dela iz zapuščine nemškega umetnika Hermanna Falkeja).
V nepregledni množici sodobnih trendovskih umetniških praks z razstavo opozarjamo na opuse podob, ki v središče dosledno postavljajo človeka, vpetega v vse bivanjske situacije, ujetega v usodnost lastnih izkušenj in spoznanj v odnosu do sveta, do bližnjega in do samega sebe, ko se kot posameznik nazadnje sooči s samoto in izolacijo, nebogljeno izpostavljenostjo in smrtjo. Prav takšni, eksistencialistični, a povzdignjeni v jezik metafore in gnani od občutene humanistične erudicije, sta vslikovljeni poetiki slovenskega slikarja Zdenka Huzjana, glasnika izgubljene arhaične globine, in nemškega slikarja Hermanna Falkeja, ki je svojo izgubljeno Arkadijo in zadnji dom našel na južnem Koroškem v Avstriji.

Vljudno vabljeni!

Napovedujemo:


torek, 20. septembra 2016, ob 18. uri
Večer V spomin akademskemu slikarju Karlu Pečku (Ogled dokumentarnega filma Karel Pečko Meditacije, avtorja in režiserja: Sašo Vrabič in Boris Gorupič, 2005, Pogovor z nekdanjimi sodelavkami dolgoletnega ravnatelja: Marjetico Simoniti, Alenko Jaš Bajželj, Judito Krivec Dragan, pogovor bo vodila Milena Zlatar, Nagovor Andreja Časa, župana MO Slovenj Gradec in predsednika Ustanove – Fundacije akademskega slikarja Karla Pečka). Dogodek organizirata Ustanova – Fundacija akademskega slikarja Karla Pečka in Koroška galerija likovnih umetnosti.

petek, 23. septembra 2016 ob 11. uri
Razstava otroških likovnih del
Na letošnjem, 24. natečaju Mestne občine Slovenj Gradec za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo je sodelovalo preko 80 vrtcev in osnovnih šol. Otroci so ustvarjali na razpisane teme: Čarobni fižolček, V iskanju lepšega jutri in Kakšen je zame boljši svet. Žirija je podelila pet enakovrednih nagrad na razredni stopnji in enako število nagrad na predmetni stopnji. Izbrana in nagrajena otroška likovna dela bodo na ogled od 23. septembra do 9. oktobra v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Otvoritev razstave bo v okviru Mirovniškega festivala 23. septembra ob 11. uri v KGLU.

Skip to content