< 2012 >
Javni govor / Public Speach

Katalog razstave Javni govor / Public Speach, na kateri mednarodna skupina umetnikov (Alma Suljević iz Sarajeva, Maria Papadimitriou iz Grčije, Darinka Pop-Mitić iz Beograda, Isa Rosenberger z Dunaja, Abaz Dizdarević iz Črne Gore in Polonca Lovšin iz Slovenije) v svojih delih združi umetnost, socialno intervencijo in kulturni aktivizem ter se sprašuje, kako aktualni družbeni, socialni, politični in drugi procesi vplivajo na konstrukcijo pomena javnega prostora, v katerem se odražajo odnosi znotraj družbe v lokalnem okolju izbranih mest.

Avtorji besedil: Tadej Pogačar, Marko Košan, dr. Renata Salecl
Izdala: Koroška galerija likovnih umetnosti Slovenj Gradec
Leto izdaje: 2012
Naklada: 1000 izvodov
Cena: 10€

 

Soft Control

Zloženka mednarodne razstave  sodobne umetnosti SOFT CONTROL: umetnost, znanost in tehnološko nezavedno, ki se je odvijala v okviru programa Maribor – Evropska prestolnica kulture 2012. Projekt je bil predstavljen na dveh prizoriščih: V Multimedijskem centru KIBLA v Mariboru ter v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu. Kurator razstave SOFT CONTROL je DMITRY BULATOV, umetnik, novomedijski teoretik in kustos Nacionalnega centra za sodobno umetnost (Kaliningrad, Rusija). Na razstavi so bila predstavljena dela tridesetih umetnikov iz enajstih različnih držav.

Izdala: KID / ACE KIBLA, Maribor (zanjo: Aleksandra Kostič)
Leto izdaje: 2012
Naklada: 3000 izvodov
Cena: brezplačna brošura

 

Vladimir Veličković & Jože Tisnikar: Angeli apokalipse

Katalog razstave Angeli apokalipse, ki je vzpostavila dialog med posebnima slikarjema, približevanja in razhajanja poetik dveh velikih evropskih mojstrov druge polovice dvajsetega stoletja: Vladimirja Veličkovića, ki že od šestdesetih let dvajsetega stoletja živi in ustvarja v svetovljanskem Parizu in zarisuje apokaliptična stanja življenja, ter Jožeta Tisnikarja, ki je vse življenje preživel v rodni Mislinjski dolini in mu je kulturna klima lokalnega okolja postala ustvarjalni naboj, delovno okolje pa umetnostna forma, ki se kaže v specifični likovni govorici.

Avtorji besedil: Iztok Geister, Artur Lundkvist, Milena Zlatar, Slavoj Žižek
Izdala: Koroška galerija likovnih umetnosti Slovenj Gradec
Leto izdaje: 2012
Cena: 10€