Back to archive
exhibition
Skupina 3in1
31. 03. 2011 - 24. 04. 2011
Galerija Slovenj Gradec

Trije slovenski likovni umetniki; slikarka Lucija Stramec, slikar in restavrator Žiga Rehar ter kipar in kurator Marko Pak, razstavljajo svoja dela pod geslom »trije elementi«. Vsakemu od avtorjev pripada v simbolnem pomenu eden od naravnih praelementov; tako zemlja Marku Paku (kipar raziskuje možnosti transkripcij kamnov najdenih v naravi), voda Žigi Reharju (slikar »klonira« naravo na fluidno učinkujočih paraslikovnih ekranih) in zrak Luciji Stramec (slikarka preizprašuje odnose svetlob in zaznav, na primeru javorjevega drevesa – večplastnega simbola reverzibilnosti življenja). Avtorji skupine »3 in 1« sodelujejo pod tem imenom od leta 2008, v svojih delih odpirajo likovna, nevroperceptivna, ekološka in bioetična vprašanja.
Sicer raznovrstno trojico umetnikov združuje občutljiva ekološka zavest o (izgubljeni) celovitosti narave in človeka v njej, ki tvori skupno podstat njihovim ustvarjalnim potem.

 

LUCIJA STRAMEC (1978, Slovenj Gradec)

Lucija Stramec, Acer, 2011, akril na platnu, 120 x 80 cm
Lucija Stramec, Acer, 2011, akril na platnu, 120 x 80 cm

Slikarka in fotografinja. Študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je diplomirala leta 2004 pri prof. Zmagu Jeraju in prof. dr. Nadji Zgonik, študij slikarstva je nadaljevala na magisteriju pri prof. Hermanu Gvardjančiču. V letu 2008 je bila štipendistka CCN Graz, Avstrija. 2009 prejela nagrado za slikarstvo na Majskem salonu ZDSLU. Je članica DLUM in ZDSLU. Svoje delo je predstavila na številnih razstavah v Sloveniji in tujini. Živi in ustvarja kot samostojna ustvarjalka na področju kulture v Mariboru in na Muti.

ŽIGA REHAR (1977, Ljubljana)

Žiga Rehar, SIP36,6, 2011, mešana tehnika, diagonala 93 cm
Žiga Rehar, SIP36,6, 2011, mešana tehnika, diagonala 93 cm

Slikar in restavrator. Diplomiral iz slikarstva na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, kjer je leta 2006 zaključil specialistični študij slikarstva pri prof. Darku Slavcu.
Deluje kot vodja Zavoda za promocijo likovne umetnosti in ohranjanje kulturne dediščine BOA v Ljubljani. Razstavljal na številnih razstavah v Sloveniji in tujini. Živi in ustvarja v Ljubljani.

MARKO PAK (1971, Maribor)

Marko Pak, Dravski kamen - vznik, 2011, kamen, 40 cm
Marko Pak, Dravski kamen – vznik, 2011, kamen, 40 cm

Kipar in samostojni kurator. Strokovno sodeluje z Društvom likovnih umetnikov Maribor (DLUM) in Zavodom za kiparstvo iz Ljubljane. V obdobju 2000/03 vodil galerijo Media Nox, MKC Maribor. Sodeloval na številnih razstavnih projektih v Sloveniji in tujini. Živi in ustvarja v Mariboru.

Skip to content