Back to archive
exhibition
SMALL BUT DANGERS: Small, But, Dangers
08. 11. 2013 - 15. 12. 2013
Galerija Ravne

Small, But, Dangers
Mateja Rojc in Simon Hudolin, avtorja mlajše generacije, nastopata pod imenom Small but Dangers. S slikarskimi deli, kipi, fotografijami, avdiovizualnimi performansi in najdenimi predmeti sta vzbudila zanimanje publike kot nominiranca za Nagrado skupine OHO (2008); na razstavi U3 – 6. trienale sodobne umetnosti v Sloveniji v Moderni galeriji v Ljubljani (2010); na skupinskih in samostojnih razstavah v Centru in galeriji P74, Galeriji Škuc, Mestni galeriji v Ljubljani, v Brot Kunsthalle na Dunaju, Likovnem salonu v Celju… Letos sta z Matijo Brumnom prejela drugo nagrado za Fotografijo leta, ki jo podljuje revija Emzin.
Razstava Small, But, Dangers bo rezultat raziskovanj, ki obsegajo poskuse komuniciranja s podobo in pri tem izpostavljanja jalovosti takega početja. Ker je podoba jedro komunikacije, njen pogoj in posledica hkrati, je z njo nemogoče komunicirati. Vsak poskus komunikacije s podobo, postane nova podoba. Dela, ki bodo razstavljena, so realna in resnična, a do njih ne moremo. Njihov pomen je blokiran oz. večpomenski. Vse je kot na dlani, a ničesar ne moremo (do konca) razumeti.
Priča bomo tretji razstavi, v sklopu katerih Small but Dangers skozi postopke zbiranja, urejanja in reprezentacije prepleta paradoksalnost in racionalnost v gledalčevi percepciji. Postavitve se skozi vnos novih del in spreminjanja načina predstavitve razvijajo v množico ne-smiselnih rebusov. Ob tem je treba poudariti raznoliko naravo del. Ob bok svojim avtorskim delom postavljata najdene predmete znanega in neznanega izvora, ter dela nastala v kolaboraciji s tretjim avtorjem – Matijo Brumnom.

več o SMALL BUT DANGERS

Skip to content