Pulsa Theatro

Slovenj Gradec, 1992–1995 jazz-rock
  • Kulturni dom Slovenj Gradec, 17. 2. 1993. Foto: Tina Hauser

  • Bogdan Dobnik. Kulturni dom Slovenj Gradec, 1993. Foto: Tina Hauser

  • Benjamin Pirnat. Kulturni dom Slovenj Gradec, 1993. Foto: Tina Hauser

  • Tomaž Pačnik. Kulturni dom Slovenj Gradec, 1993. Foto: Tina Hauser

  • Koncert v klubu B51 (Bunker) v Ljubljani. Foto: Tina Hauser

  • Slovenj Gradec, nedatirano. Foto: iz arhiva Tomaža Pačnika, avtor neznan

  • Slovenj Gradec, nedatirano. Foto: iz arhiva Tomaža Pačnika, avtor neznan

  • Pulsa Theatro z vokalistko Inge Vodnjov. Športna hala Slovenj Gradec, 1994. Foto: iz arhiva Benjamina Pirnata

Zasedba

Bogdan Dobnik – kitara
Franci Krevh (Frene) – bobni
Benjamin Pirnat – bas
Tomaž Pačnik – vokal/klaviature
Inge Šipek Vodnjov/Vojko Simetinger – vokal


O skupini

Zasedba Pulsa Theatro se razvije iz instrumentalnega tria Loop, ki ga po odhodu iz  Xenophobije ustanovijo Benjamin Pirnat, Bogdan Dobnik in Franci Krevh (Frene). Trio igra tehnično zahteven progresivni rock. Ko vanj vključi še vokal, se preimenuje v Pulsa Theatro.

Prvi vokalist Pulse Theatro postane Tomaž Pačnik, ki pozneje z Bogdanom in Frenetom ustanovi jazz-rock zasedbo Jazoo ter več let igra v skupini Abadon. Tomaž čez čas presedla na klaviature, v vlogi pevke oziroma pevca pa se nato izmenjata Inge Šipek Vodnjov in Vojko Simetinger. Komade piše Benjamin in sodijo v žanr jazz-rocka.

Skupina koncertira predvsem na Koroškem (Dravograd, Šentjanž, Slovenj Gradec, Kotlje …) in v okolici, vendar se lahko pohvali tudi z nastopom v središču tedanjega ljubljanskega undergrounda, klubu B-51 (Bunkerju). Nastopi tudi na enem izmed Fuck Off Commercial Festivalov v Žalcu, kjer so zvezde večera Interceptor.

Edini posnetki Pulse Theatro nastanejo v studiu Radia Alfa v Slovenj Gradcu. Benjamin, Frene, Bogdan in Tomaž posnamejo štiri avtorske komade, Illusions, Pictures, Baptising Spring in Time Bomb, ki ostanejo zabeleženi na traku. Predvsem Time Bomb v prvi polovici devetdesetih večkrat predvaja Koroški radio.

Leta 1995 Pulsa Theatro razpade. Naslednje leto Bogdan, Frene in Tomaž ustanovijo jazz-rockersko zasedbo Jazoo, ki je (v drugi postavi) aktivna še danes. Frene, Tomaž in Benjamin pozneje igrajo v drugih glasbenih zasedbah. Delujejo tudi kot glasbeni pedagogi, studijski glasbeniki, koncertni organizatorji …


Diskografija

⋅ Skladbe Illusions, Pictures, Time Bomb, Baptising Spring (posneto v studiu Radia Alfa). Avtor besedila in glasbe: Benjamin Pirnat.

 

Skip to content