Team HC

Mislinja, druga polovica devetdesetih Funk rock
  • Team HC na vajah. Foto: iz arhiva skupine

Zasedba

Gregor Krenker – kitara
Toni Šporin – bobni
Blaž Oder – kitara
Miha Koprivnikar – vokal


O skupini

Po odhodu Andreja Odra iz benda Obnoxious se drugi trije člani (Gregor Krenker, Toni Šporin in Blaž Oder) povežejo z vokalistom Miho Koprivnikarjem in ustanovijo bend z nekoliko provokativnim imenom Team HC.

Ker imajo death metala počasi zadosti in želijo glasbeno napredovati, spremenijo glasbeni slog in začnejo ustvarjati svoje komade, ki v grobem ustrezajo oznaki funk rock. Naredijo jih osem, vendar se ohranita samo posnetka s cedeja Koroški rock’n’roll Festival.

Skupina igra predvsem za lastno zadovoljstvo. Nastop na Koroškem rock’n’roll festivalu leta 1997 je zato eden redkih koncertov, kjer jo javnost lahko preveri v živo. Bend ni najbolj uigran, ker je Gregor takrat v vojski in skupina ne vadi. Ker pa jim nastop na festivalu omogoči uvrstitev na kompilacijski cede, se vseeno odločijo za sodelovanje.

Zaradi odraščanja, ustvarjanja družin in pomanjkanja časa Team HC po treh letih razpade. Gregor pozneje oceni, da je bil njihov največji dosežek to, da niso bili na ulici.


Trivia:

⋅ Pravo ime benda je Team HC, vendar ga javnost pogosto preimenuje v THC Team. To ime se pojavi tudi na plakatu in kompilaciji Koroški rock’n’roll festival.

⋅ Člani skupine leta 1999 s približno dvajsetimi somišljeniki ustanovijo MAD – Mislinjsko alternativno društvo, ki približno tri leta organizira koncerte in druge aktivnosti za mlade. Pozneje društvo prevzame mlajša generacija, vendar zaradi težav s financiranjem in prireditvenim prostorom leta 2013 ugasne.


Diskografija

⋅ THC Team – “Let It Be” in ” Let”
Kompilacija Koroški rock’n’roll festival
Klub koroških študentov, 1997, CD
Posneto v Kulturnem domu Kotlje, 21. 3. 1997

Skip to content