Obnoxious

Mislinja, 1990–1996 death metal
  • Začetek Obnoxious, 1990. Foto: iz arhiva skupine Obnoxious

  • Studio Bonton, Rogatec, 1992. Foto: iz arhiva skupine Obnoxious

  • Studio Bonton Rogatec, 1992. Foto: arhiv skupine Obnoxious

Zasedba
Andrej Oder – bas kitara
Blaž Oder – kitara
Gregor Krenker – kitara, vokal
Toni Šporin – bobni


O skupini

Obilo prostega časa in naklonjenost thrash in death metalu sta glavna razloga, da srednješolci Andrej Oder, Gregor Krenker in Toni Šporin leta 1990 tudi sami ustanovijo bend, ki se mu kmalu pridruži še kitarist Blaž Oder. Kot se za metal spodobi, si izberejo ime, ki predstavlja nekaj groznega – Obnoxious (Nagravžni).

Njihovi vzorniki so Obituary, Morbid Angel, Sepultura ter njim sorodni bendi, o katerih pridobivajo informacije ob nedeljah zvečer v oddaji Drugi val na Valu 202, prek prijateljev in raznih fanzinov. Pod njihovim vplivom začnejo ustvarjati lastno muziko, ki je plod skupinskega dela.


Trivia

⋅ Največji težavi, s katerima se srečujejo Obnoxious, sta denar za nakup inštrumentov v začetni fazi, in težave z vadbenim prostorom v nadaljevanju. V šestih letih tako zamenjajo kar sedem prostorov. Vadijo v taborniški hiši, upokojenski dvorani, na osnovni šoli, v kuhinji zasebne hiše, v kleti zasebne hiše, na koncu pa jim najbolj pomaga Andrejev oče Vlado, ki jim odstopi sobo v starejšem poslovnem objektu, ker potem delujejo do konca.


Diskografija
⋅ Obnoxious, demo posnetki
Posneto v studiu Bon-ton, Rogatec, 1992, TR

Skip to content